Hybride warmtepomp

De voordelen van een hybride warmtepomp

In een tijd waarin energiebesparing en het milieu steeds belangrijker worden, bieden wij slimme oplossingen aan om aan deze behoeften te voldoen. Een van deze oplossingen is een hybride warmtepomp. Anders dan een volledig elektrische warmtepomp , die de benodigde warmte (energie) volledig uit de lucht of bodem haalt, werkt een hybride warmtepomp samen met je cv-ketel of stadsverwarming. Hiermee bespaar je gas, verminder je CO2-uitstoot en bespaar je op je energierekening!
Hybride warmtepomp Remeha

Onze werkwijze

Eerste gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek brengen we jouw verwarmingsbehoefte in kaart. We bekijken de ruimte en kiezen de meest geschikte hybride warmtepomp voor jouw woning of bedrijfspand. 

Oplossing op maat

Op basis van jouw wensen ontwerpen we een hybride warmtepompsysteem dat perfect bij jouw behoeften past. Of het nu gaat om een kleine ruimte of een complexe installatie voor meerdere vertrekken, wij bieden oplossingen op maat.

Deskundige installatie

Onze ervaren installateurs zorgen voor een probleemloze installatie van je hybride warmtepomp. Met oog voor detail en minimale overlast integreren we het systeem naadloos in jouw woning of bedrijfspand.

Oplevering en garantie

Na de installatie van jouw hybride warmtepomp ondergaat het systeem een grondige inspectie om de perfecte werking te garanderen. We geven je duidelijke instructies voor gebruik en onderhoud. Daarnaast bieden we garantie voor eventuele installatieproblemen.

Wat houdt de dienst in?

Een hybride warmtepomp biedt de perfecte balans tussen efficiëntie en betrouwbaarheid. Het systeem gebruikt stroom om warmte uit de buitenlucht te halen, wat resulteert in een lager gasverbruik en lagere energiekosten. Vergeleken met een cv-ketel bespaar je tot wel 70 procent op het gasverbruik voor je verwarming. Een hybride warmtepomp is bovendien een goedkopere oplossing dan een elektrische warmtepomp.

Bij Pro Vision Install werken we met twee merken: Daikin en Remeha. Beide merken bieden veel verschillende typen en modellen aan. Samen kijken we welk merk en type het best past bij jouw verwarmingsbehoeften. 

Wil je stoppen met het gebruik van gas? Dan is een volledig elektrische warmtepomp een goede oplossing voor verwarming en warm water. Voorwaarde is wel dat je huis goed geïsoleerd is en het verwarmingssysteem (radiatoren, convectoren of vloerverwarming) geschikt is voor lage temperaturen. Woningen die na 2003 gebouwd zijn, zijn doorgaans geschikt voor een volledig elektrische warmtepomp. Is je huis nog niet klaar voor zo’n systeem, maar wil je toch gas besparen en je CO2-uitstoot verminderen? Dan is een hybride warmtepomp een uitstekend alternatief.

De kosten van een hybride warmtepomp verschillen, afhankelijk van het type en de capaciteit van het systeem, evenals de kenmerken van je woning. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €4000,- en €7000,- inclusief de installatie. Vaak kom je in aanmerking voor subsidies, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die de kosten flink kunnen verlagen. Voor een prijsopgave op maat kun je vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Onze specialisten helpen je graag verder.

Ja, een hybride warmtepomp kan naast verwarmen ook koelen, wij noemen dit dan wel ‘top’ koeling. Hiermee kan je de temperatuur in huis met 2-3 graden verlagen ten opzichte van de heersende buitentemperatuur. Houd er rekening mee dat koelen met een hybride warmtepomp leidt tot een verhoging van je elektriciteitsverbruik.

Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit wordt meestal geplaatst waar ook de cv-ketel is opgesteld. De buitenunit kan op verschillende locaties bij, op of tegen de woning worden geïnstalleerd.

Ja, een hybride warmtepomp kan uitstekend worden gecombineerd met zonnepanelen. Terwijl de warmtepomp je gasverbruik aanzienlijk vermindert, zal je elektriciteitsverbruik toenemen. Met zonnepanelen kan je een deel van de benodigde stroom zelf opwekken. Dit maakt je woning op de lange termijn voordeliger en nóg duurzamer. 

Onze partners

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp combineert een warmtepomp met een andere verwarmingsbron, meestal een cv-ketel of stadsverwarming. De warmtepomp gebruikt stroom om ongeveer 90% van je verwarmingsbehoefte te dekken. Bij extreem koud weer schakelt de cv-ketel (of stadsverwarming) bij en levert de resterende 10% van de benodigde warmte met gas. Met een hybride warmtepomp verbruik je aanzienlijk minder gas dan met een traditionele cv-ketel, wat zorgt voor lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot. Dit systeem biedt een flexibele manier om je huis te verwarmen en warm water te leveren.

Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp laten installeren door Pro Vision Install?

Pro Vision Install is jouw ideale partner voor betrouwbare en deskundige hybride warmtepompen. We bieden op maat gemaakte oplossingen voor elke situatie. Na de installatie staan we klaar voor service en onderhoud, zodat jouw hybride warmtepomp altijd optimaal presteert. 


Neem contact met ons op of vraag direct en vrijblijvend een offerte aan. Wil je teruggebeld worden? Dat kan ook! Zie ons formulier onderaan de pagina.

Wat vinden onze klanten?

Hans en Ria uit Baarn
Hans en Ria uit Baarn
@username
Lees verder
Het begon met een goedadvies om de energiekosten te verminderen van onze cv. Vervolgens hebben zij na opdracht keurig en op tijd de werkzaamheden uitgevoerd, rekening houdend met de woonwensen en vervolgens is de na-zorg uitmuntend als oud aannemer kan ik dit bedrijf van harte aanbevelen. 👍
Geert en Jeannette uit Zeewolde
Geert en Jeannette uit Zeewolde
@username
Lees verder
Vandaag is onze Elga hybride-waterpomp van Remeha geïnstalleerd. We zijn er blij mee! De klus is uitgevoerd door een oud-collega van Geert van der Straten. Pro Vision Install B.V. uit Werkhoven. Wat een techniek en veel werk. Jetten zal er ook blij mee zijn. We gaan nu avonturen hoe het met het gasverbruik gaat. Mocht iemand interesse hebben we kunnen dit bedrijf écht aanbevelen. Een dikke tien! 👍
Dirk en Jacqueline uit Geertruidenberg
Dirk en Jacqueline uit Geertruidenberg
@username
Lees verder
Wat fijn om weer eens echte vakmensen over de vloer te hebben met aandacht en zorgzaamheid voor hun werkzaamheden!
Peter spier
Peter spier
Lees verder
Onze badkamer geheel vernieuwd prachtig eindresultaat precies zoals wij hadden afgesproken. Ze werken heel precies, netjes en laten de boel keurig achter, echt vakmanschap. Super bedankt!
Franca Knijff
Franca Knijff
Lees verder
Ralf heeft verstand van zaken, werkt secuur en serieus. Wij zijn heel blij met onze nieuwe warmtepomp!
Previous
Volgende